Prof.Univ.Dr. Hermann Keckeis

Hermann Keckeis s-a născut și a crescut în Viena. A studiat drama, literatura germană și teoria artei precum și regie pentru operă și teatru muzical în Viena. De asemenea, a urmat studii şi la Veneția, Stuttgard, Cologne, Paris și Roma.
A regizat piese la radio și a participat în producții televizate pentru ORF (Austrian Broadcasting Corporation) în Viena și a publicat o carte intitulată Das deutsche Hörspiel 123-73.
A lucrat ca asistent de regizor la Burgtheater din Viena (lucrând împreună cu Luca Ronconi, Roberto Guicciardini, Jean- Louis Barrault și alții).
A fost dramaturg șef la Teatrul Trier, Landestheatre Coburg. La Teatrul Bremerhavenhe a fost director senior.
A fost lector pentru studii de teatru muzical la Universitățile Erlangen/ Nuremberg, Viena și Salzburg.
Pentru mulți ani, Hermann Keckeis a lucrat ca asistent de scenă pentru Herbert von Karajan și, de asemenea, ca șef al biroului de organizare artistică al Festivalului din Salzburg. A fost apoi directorul artistic al Teatrului din oraşul St. Gallen și regizor invitat la teatrele din Germania, Austria, Elveția şi Olanda (Staatstheater Mainz, Kassel, Erfurt, Gießen, Linz, Viena și altele).
Din 1996, Hermann Keckeis este profesor de muzică și dramă, performanță și studiul regiei la Universitatea Mozarteum.
Este membru al echipei de mentorat a Universității din St. Gallen; participă la simpozioane pe teme culturale și despre teoria teatrului și publică articole în reviste de specialitate. De asemenea, Hermann Keckeis susţine cursuri de master-class pentru performanță scenică.