Concursul Internaţional de Lied ,,Ada Burlui”

1-5 Iunie 2016, Iaşi, România

Un grup de inițiativă impulsionat de efervescența culturală a orașului Iași și în același timp implicat afectiv și spiritual în evenimentele cetății și-a propus organizarea unui concurs internațional de lied. Constituenții grpului, membri ai fundației Oamenii Cetății și-au propus să atragă în acest demers parteneriatul instituțiilor administrative și culturale ale orașului, precum și contribuția unor personalități ieșene, dar și naționale și internaționale. Concursul se vrea în același timp un omagiu adus distensei personalități, a sopranei Prof. Ada Burlui care, ca slujitor al școlii superioare de muzică, Universitatea de Arte ,,George Enescu”, dar și ca artist interpret a performat cu deosebire în domeniul lied-ului.

Scopul concursului este de a cultiva excelența în domeniul interpreților de lied, de a promova noi talente vocale, de a-i încuraja pe cântăreții de pretutindeni să abordeze repertoriul de lied universal și românesc.

Concursul care se va desfășura în perioada 1-5 iunie 2016, în orașul Iași, România, constituie și un prilej de schimburi de opinii, de experiență, între artiști și profesori, o ocazie de cunoaștere reciprocă și de ce nu de perfecționare într-un domeniu artistic atât de pretențios.