Mircea Dascaliuc

Mircea Dascaliuc a avut un debut promițător, ca actor. Timp de opt ani a interpretat numeroase roluri pe scenele teatrelor „Constantin Nottara”, „I. L.Caragiale” din București și „Vasile Alecsandri” din Iași. Descoperă Radioul, mai întâi prin colaborări la Teatrul radiofonic și la Redacțiile de Tineret și Știință. A fost o perioadă crainic, pentru ca după numai doi ani să înceapă o ascensiune meritorie, care a mers, pas la pas, cu însușirea tainelor jurnalismului. Camera știrilor de la Radio România a reprezentat o școală permanentă, de o excepțională calitate, iar Radioul, în sine, o a doua casă și indiscutabil, o a doua familie.
A fost corespondent și trimis special al Radiodifuziunii Române, în Basarabia. Corespondențele și activitatea din acea perioadă i-au fost răsplătite, la revenirea în țară, cu Premiul Național pentru Jurnalism „Pamfil Șeicaru”.
Ulterior a ocupat diferite poziții în structura Studiourilor Regionale: redactor șef adjunct, redactor șef al unor entități teritoriale, director al Radio Craiova. O perioadă specială o reprezintă cea petrecută ca redactor șef al Radio Chișinău, post al Societății Române de Radiodifuziune, care ființează în Basarabia din anul 2011.
După transferul de la București, la Radio Iași a realizat numeroase emisiuni, cu content editorial foarte variat. În paralel, a contribuit la dezvoltarea abilităților practice ale studenților de la Facultatea de Jurnalism a Universității „Al. Ioan Cuza”. Ca profesor onorific a colaborat la Universitatea „Apollonia” , unde a susținut două cursuri de jurnalism și a contribuit la înființarea postului de radio-școală al acesteia.
În prezent, îndeplinește funcția de redactor șef adjunct al Radio România Iași.